Köpa Sibirisk Kattunge

En kull kommer att finnas under våren 2024.

Våra katter säljs enligt SVERAK:s (Sveriges kattklubbars riksförbund) regler. Från oss flyttar de vid tidigast 14 veckors ålder. Vi säljer kattungar efter personlig kontakt och möte. Är du allergisk så rekommenderar vi att besöka några testhem. Dessa organiseras av Sällskapet Sibirisk katt. Många allergiker reagerar starkare på allergenen från kattungar jämfört med en vuxen katt och det kan skilja mellan olika katter. 

Katterna behöver få någon slags utevistelse. Har du inte möjlighet att låta den gå ute, t. ex. i trafikerade områden kan en innätat balkong, kattgård eller promenad i sele vara ett alternativ. 

Våra katter har en lättskött päls, men det kan vara väldigt individuellt. Kamning/borstning rekommenderas då och då för att undvika tovor och för att katten ska vara van att bli hanterad i pälsen regelbundet. De fäller sin underull vanligtvis en gång per år och då är det extra viktigt att hjälpa katten få bort den gamla underullen.

Vi rekommenderar starkt att en katt som inte ska gå i avel kastreras. Den mår bra av det och blir ofta mer harmonisk och gosig. En okastrerad katt kan av hormonpåverkan bli lite orolig, gå ner i vikt och börjar revirmarkera (kissa) på "fel ställen" inomhus.

Lämna gärna ditt intresse för köp nedan. Ingen reklam tack / No advertising please

Vid leverans har kattungen:

  • Stamtavla
  • Vaccinerad två gånger 
  • Veterinärbesiktad (inom 7 dagar före leverans)
  • Chipmärkt
  • Avmaskade
  • Dolda felförsäkrad 


Jag är noga med att kattungarna hamnar i rätt hem. Besök sker från när de är ca 6 veckor gamla. 

Betalning via Swish eller bankkonto.
Priset för en kattunge är 15.000 Skr